Gyöknyelvészet
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Magyar Adorján kérdései
 
Ajánlott honlapok
 
Elérhetőség

krizsa@inter.net.il

 

 
Látogatók
Indulás: 2013-12-01
 
SUMÉR-AKKÁD
 
Túlélés és orvoslás ipar

 

Létezik-e a globális felmelegedés?

 

 

36 hozzászólás
Idézet
2017.06.22. 09:32
Kati

Tegnap tudtam meg, 45 évvel később, hogy mi történhetett velemJ. Apró rémtörténet…

http://www.hirado.hu/2017/06/21/veszelyes-gyomnovenyt-irtottak-bacs-kiskunban/

Május 2-án szültem. Két hét mulva már kitűnően éreztem magam – gyorsan fel a hegyre (Kelenföld), ott volt a teljesen elhanyagolt kis telkünk. Lenge ingben és rövidnadrágban máris tépdesni kezdtem a derékig érő gazt. Egy kicsit viszkettem, de nem érdekes. Na jó, a babának enni kell már, leszaladtam apámákhoz – ott hagytam a picit. Meg is fürödtem, de akkor is viszkedek. Menjünk haza. Otthon mindjárt elaludtam – már délután lett. Hatalmas „égett” hólyagok a combomon, nagyon fáj… habár máshol is vannak, csak kisebbek. Mikor forráztam le magamat? Semmikor. Dehát csurom seb vagyok! Mi az, hogy nem emlékszem, megbolondultam? A fájdalomtól is, meg hát ilyen nem létezik… rémülten szaladtam az orvosi rendelőbe. Nem tudom mikor és mi történt velem, mondtam remegve az orvosnak. Sorjában… azt mesélje el, hogy mit csinált tegnap óta? Csak a kertben voltam. Félmeztelenül? Nem, vagyis… egy shortban. Téptem a gazokat, mert a terhesség miatt az idén még nem is voltunk a kertben. Mire allergiás, asszonyom? Semmire. Mikor szült? Két hete. Ahhoz képest egész jól néz ki, gratulálokJ. Ja, szülés után nagy hormonváltozások vannak, ilyenkor előjöhet olyasmi is, amire egyébként nem érzékeny. Nem fullad? Azt nem. Akkor semmiség – itt van egy kenőcs, holnapra már beszáradnak a hólyagok. Úgy is lett. De az orvos magyarázatát azóta se tudtam elhinni. Még arra is emlékszem, azóta is, hogy a magas füvön kívül durva tányéros gyomok is voltak ott. 

Idézet
2017.06.22. 04:21
Kati

Igazad volt, hogy tenálad levetted, nem illett az ottani témához. Valójában eléggé félek az oltásdömpingtől, amit a gyógyszercégek korlátlan haszonszerzése hívott életre (mert az államok milliárdos tétetelekben szponzorálják az oltásokat). Mitől tartok? Attól, hogy néhány év mulva hatalmas járványok és tömeges halálozás törhet ki – a nemrég még ártalmatlan gyermekbetegségektől is. MIÉRT? Azért, mert az oltások a kórokozónak mindig csak egy-két (amire épp kifejlesztették az oltóanyagot) törzse ellen védenek. Holott a természetes védettség a népességben (amikor gyakorlatilag mindenki megkapja és legyőzi a betegséget) minden változatra kialakul. Legyen példa erre a méhnyakrákot okozó „víruscsomag”, aminél nyíltan ki is mondják, hogy a vírusnak csak némely változata ellen hatásos. S akkor még nem beszéltünk az oltóanyagok tartósító anyagainak (higany és alumínium vegyületek) sokk-keltő hatásától. Hozzáteszem: a tömeghalált okozó betegségek elleni oltásokat – pl. tetanusz, feketehimlő – én is helyeslem.

A magam részéről akkor kezdtem és végeztem is a nem tömegpusztító betegségek elleni oltásokkal, amikor  (9. hónapos terhességgel, 1969, nehogy a szegény kisbabám, stb.) hajlandó voltam beoltatni magam. Azonnal, majd többször újra elájultam, fél órán át élesztgettek. 4o fokos lázban égve érkeztem végre haza – természetesen - influenzásan. (A gyerek két hét mulva, épségben született meg.)

Idézet
2017.06.21. 17:25
Imre

Üdv!

Jó, hogy idehoztad!

 

Idézet
2017.06.19. 07:50
Krizsakata

Mi mindenről nem lehet nyíltan beszélni MA az interneten? Példa: Lépcsőkön kellett lemennem. Egyik kézzel felemeltem a levegőbe a fűnyírót, 6-8 kiló. Másikkal a vödröt a kerti eszközökkel, cc. 3 kiló, kilóg belőle egy kézifűrész. A cipőm is nagyobb, mint kellene, mert munkaruhákat (itt Izraelben) csak a használtcucc boltban vásárolok fillérekért. Az utolsó előtti lépcsőn megbotlottam. A fűnyiró messze repült a kezemből, a vödör sajnos nem. Én is előrerepülök, s a fűrészre zuhanok rá a kezemmel: két ujj között bevág. Nem nagyon, de elég mélyen. Ragtapasz persze nincs nálam. 1o perc szünet, addig eszek egy grapefruitot. Á, én úgyse kapok meg semmit már huszonéve, mert már mindent megkaptam a kerti szeméttől, trágyától, döglött kisállatoktól, stb. Koszosodok tovább. Csak egy kicsit dagad fel estélig, de holnap szombat, azalatt biztosan meggyógyul. Újabb munkanap, egy kis plasztert azért ráragasztok. Este hőemelkedés és a tenyeremben is lett egy kis csomó – nafene. Másnap is dolgozok (73 évesen már csak 3-4 órákat kertészelek naponta – meg más életcélom is van azért: a gyöknyelvészet). Még egy csomócska is lett távol a sebtől, a karomon. Szal mégiscsak megkaptam valami új fertőzést, amit még nem ismertem. Kicsit terjed is a nyavalyás, ott egye a fene. Negyedik nap: semmi. a sebecske is begyógyult végre. TECCIK ÉRTENI? Így működnek a "JÓ" gének. Link: Szendi Gábor http://www.tenyek-tevhitek.hu/oltottak_es_nem_oltottak.htm  Helló! Az én nemzedéken még a legtöbb ÁRTATLAN, vagyis nagyon enyhe gyermekbetegséget is mind megkapta. Én (és a 7 féltestvérem): bárányhimlőt, skarlátot, rubeolát, kanyarót / mumpszot, szamárköhögést mind megkaptuk – habár ez a kettő már idegesítőbb volt: a mumpsz jócskán fáj, a sz.köhögés meg durva köhögéssel jár. A többit ált. csak attól vettük észre (1952-55), hogy a suliból hazaküldtek, és azt mondták: járvány van! Aki kiütéses, az ne jöjjön pár napig. KELL-e oltás az ilyen jelentéktelen (náthaszerű súlyosságú) betegségekre? IGEN – de csak azoknak a gyerekeknek kellene adni, akiknek más sokkal súlyosabb betegségük is volt. És ezek abba halnak bele.

Idézet
2014.07.14. 13:42
Kati

Szkarabeusz!

Hatalmas, hosszúkás szárnyfedőjű, szürkéssárga, igen nagy csápos bogarat találtam a lakásban holtan, a szalonablaknál. 5 és fél csenti hosszú. Már száradt volt. Csak az egyik csápja van félig letörve. Már vártam egy ilyenre, gyorsan dobozkába tettem. Mert az idén tavasszal már láttam kettőt: egyet szétrágva, egyet meg élve, amit elmenekítettem a macsi elől a bozótba. Nagyon érdekes pontocskás, rajzolatos bogár – két apró szarva is van. A szkarabeuszfélék családjába tartozik. Ez se volt eddig Izraelben. (Globális felmelegedés.)

Idézet
2014.06.22. 09:12
Kati

Éghajlat változás: van. Amit Magyarországon lehet tapasztalni (s az égbolton látni), azt Ti tudjátok jobban, mert én ált. csak pár napot töltök ott, és akkor is leginkább csak Pesten. 32 éve élek állandó jelleggel Izraelben. "Chemo-jeleket", a szokásostól (repülőjáratok) eltérő csíkokat itt nem látok. Látok azonban egy kb. 5-6 éve betelepedett afrikai rigószerű madárfajt, amely óriási tömegben terjedt el, holott huszonéve nyoma sem volt. Ez biztos, mert az állatokat mindig figyelem. Még újabb, hogy Indiából átjött egy nagyon hosszú farkú, zöld (a hullámosnál nagyobb, de nem sokkal) papagájfaj, ami ma már szintén elözönli az országot. Mindig kifejezetten magasban szállnak, földközelben nem is lehet megfigyelni őket. Magas fákon fészkelnek. Itt a hangja után DRÁRA-nak nevezik. Korábban nem volt nálunk szabadon élő papagáj. Csak az ókorban volt, a Holt-tenger mellékén egy Sándor papagájra hasonlító faj. A mi klímánk 32 év alatt nem változott (melegedett) észrevehetően. De Európa igen és a klímája szélsőségesebb is lett az előző 3O évhez képest, amikor még ott laktam. Még azt is gondolom, hogy a magyar telek melegebbek lettek, mert én 2O fokos nappali hidegekre emlékszem. A kéz és boka körül a bőröm többször is "megfagyott", berepedezett, hólyagosan hámlott. (A hidegben sokat dolgoztunk apámmal.) Klímaváltozás tehát biztosan van.

Permetezés meg már 4O éve is volt sokminden (növénybetegségek, rovar, stb.) kártevők ellen a levegőból, de ez inkább csak földközelben valószínű. Szóval nekem nincs magyarázatom a chemotrail jelenségre.

Idézet
2014.06.22. 07:50
Botond

Persze, persze.

Megértem azt is, ha te ezzel nem akarsz foglalkozni.

Idézet
2014.06.21. 21:14
Kati

Ahhoz, hogy én ilyesmit komolyan vegyek, laborvizsgálatok kellenek "permetanyagokról". Hiteles helyről és nem csak egy, hanem sok vizsgálat. Ilyesmiről azonban eddig senki nem számol be. Elvileg nem bánom, ha  társalogtok a jelenségről, de... majd meglátom. Hogy helyet adok-e a témának a honlapomon. Ha úgy látom, hogy a társalgás a fantasztikumok világába megy el, akkor leállítom.

Egyáltalán nem tudok hasonló dolgot elképzelni? Mivel az emberiség a legrégibb történeti idők óta a legbarbárabb módon háborúzik, és minden fantáziát megszégyenítő módszerekkel gyilkolja a saját fajtáját, tulajdonképpen bármit el lehet képzelni. Bizonyíték nélkül azonban én nem képzelelek semmiről semmit. 

Idézet
2014.06.21. 17:41
Botond

Akkor folytassuk!

Amiről szó van, az a chemtrail. Lásd itt:

Chemtrail

További információk itt: Permeteznek bennünket

A kérdés pedig az, hogy miért csinálják ezt? Miféle "ipar" ez, és hogyan lehet túlélni?

Idézet
2014.06.20. 18:37
Kati

Visszaéerkeztem külföldről. Hagy mennyen tovább:-).

Idézet
2014.06.18. 06:07
Kati

Amihez nem /nem eleggé/ értek, ahhoz csak körültekintéssel szólok hozzá. Mihez értek? A szakmámhoz /fizika, kémia, oktatás, gyógyszervegyészet/ mert ezeket tanultam az ELTE-n /is/, és még az általam sok éve tanulmányozott nyelvészeti kérdésekhez értek. Globális femelegedés - Európában - nyilvánvalóan van, és az is valószinű, hogy ez valamilyen szintű jégkorszakot vezet be. 

Az ú.n. "permetezés a levegőből" problémával az Index fórumon találkoztam először tavaly, valami ilyen cimen: chemostrails. Ezt most nem találom. Ehhez azóta sem tudnék érdemben hozzászólni. Itt Izraelben nem láttam ilyen jelenségeket, de elfogadom, hogy a látványt sokan fényképezték már, tehát lehet valóság alapja. Azt nem tudom, hogy mi hozza létre ezeket a szokatlan jelenségeket. Tudományos - közzétett - magyarázatot most sem találok. Aki többet tud erről...

Idézet
2014.06.17. 18:45
Botond

Jó lenne eldönteni, hogy akkor ez a globális felmelegedés mese-e vagy igazság, mert ha jól tudom, erre hivatkozva permetezgetnek bennünket nap mint nap állítólagos jóakaróink!

Idézet
2014.06.16. 22:01
krizsa

Amit ez a fényportal ir, az inkább cak a 3 nagy jégkorszakra lehetett jellemező - vagy még ahhoz is túlzás. De azért "ilyesmiről" van szó a jégkorszakokban..

Idézet
2014.06.16. 17:38
Kérdező

Ugyanakkor az, hogy a mi jelenlegi történelmi ismereteink csak az utolsó tízezer évről szólnak, azt látszik bizonyítani, hogy a tízezer évenkénti lepusztulás mégiscsak lehetséges. Vagy mégsem? 

Idézet
2014.06.16. 12:45
krizsa

Igen, beleolvastam és látom, hogy ez meg a másik végletbe megy át, de most nem tudok ezzel többet foglalkozni. Habakukk hozzászólása helyes.

Idézet
2014.06.15. 20:29
Habakuk

Kicsit amatőrnek tűnik a cikk, mert a jégkorszakok a jelenlegi ismereteink szerint egyáltalán nem így jöttek-mentek. Voltak rövidebbek, és voltak hosszabbak is. A legutóbbi például százharmincezer évig tartott. Tehát az a tízezer/tízezer éves ritmika enyhén szólva mese.

 

Idézet
2014.06.15. 07:39
Kati
Idézet
2014.06.15. 06:00
Kati

Létezik-e globális felmelegedés? Azt gondolom, hogy ez biztosra vehető.

Másrészről azonban több helyen olvashatjuk, hogy valójában jégkorszak várható. "Hogyan lesz a globális felmelegedésből jégkorszak?"  keress rá az azonos című cikkre.

 

Idézet
2014.05.19. 05:53
Kati

Szakállas férfi női bohócként. Van még ennél lejjebb? Persze, hogy van, és még inkább volt. A történelem folyamán mindig volt lejjebb: inkvizíció (európai kultúra), bikaviadalok, az összes háború. A "húsgyártást" is idevenném, a százmilliérd élőlény lemérszálásával. Én is húsevő vagyok ugyan... hát pl. a hús mesterséges, de teljesértékű pótlását szívesen venném már ehelyett.

Ennél sokkal lejjebb van az is, hogy az ú.n. civilizált világ fele-kétharmada túlsúlyos. Totyog és lötyög a cekkerrel, meg a bottal. 12 féle gyógyszert kapkod be naponta. 30 évvel előbb van tízféle nyavalyája ahelyett, hogy az emberi formáját megőrizné.   

Szakállas bohóc - na és? Nekem se tetszik. De a torzra festett emberi arc se tetszik. Nem olyan nagy ügy. Ne tapsolj neki.

Idézet
2014.04.04. 20:13
Kati

A papiiloma vírus az emberek 85%-án rajta van, vagy volt. Magától és nyom nélkül tűnik el, mert KIPAKOLJUK. Még ha apró bőrjelenségeket, defektusokat is okoz, egy idő után ált. akkor is eltűnik. De ha nem, akkor az elrákosodásnak (amiben megtalálható a virus, de egyáltalán nem biztos, hogy köze is van a rákhoz) 

a tartósan leromlott immunállapot, más betegségek, az immunrendszer elnyomó gyógyszerek (például allergia ellen), kövérség, ami MINDEN BETEGSÉGET, trichomonas (apró nemi betegség), ami évtizedes gyulladásokat okoz, kényszeres tisztaságmánia mindenféle vegyszerekkel, stb, stb. 

OKOZZA a rákot. Az egészséges immunállapotú ember egyszerűen nem kap el semmit. Hiába van a mindenhol a levegőben, a kaján, a ruháján, a partnerén, stb. a kommersz (mindenhol meglevő) kórokozó. De ha mégis elkapja, nagyon gyorsan kiirtja a szemtelen bacit-vírust.

Idézet
2014.04.04. 18:18
varnai

Másik féle nőgyógyászati szűrésről hallottam, hogy legtöbben a szűrés során fertőződnek meg humán papillóma vírussal és kapnak méhnyakrákot. Hiába a hiper-szuper "steril" orvosi felszerelés ...

Idézet
2014.03.27. 04:12
Kati

Eddig tökéletesen egyetértek: a vizelet terápia sokkal kevésbé hülyeség, mint a besugárzás, amitől a kemoterápiák sem maradnak el messzire. Csak ettől még a pisisezés se lesz értelmes dolog. A "felismerik-nem ismerik" sztorihoz nincs mit hozzászólni... ez olyan, mintha egy magzatnak akarnám elmondani, hogy mi van az Achillesszel és a teknősbékával (mozgás paradoxon). Először is burokban van a magzat... úgyse hallja.

A sugár és kemoterápiákkal kezeltek 30%-a előbb hal meg a kezeléstől, mielőtt a rák végzett volna velük, mert az sokkal türelmesebb. A nagymamámnak közel 40 éven át volt jelentéktelen bőrrákja és tényleg abban is halt meg, mikor szétterjedt. De 87 éves korában, igen? Akkor se kezelte senki, mert nem engedte. S kb. 3 perc alatt halt meg, amikor kávét akart főzni magának.

Az én ismerős vagy családi körömben még két rákos esetről tudok - közelebbről. Az egyikneknek levették a mellét, még mielőtt sugár és kemoterápia lett volna (40-es évek). 37 év mulva, 65 éves korában terjedt el a rákja (mellrák) és akkor hamar meg is halt. Ha tovább kezelték volna??? A másiknek tünete, panasza, semmi nem volt, csak rutin rákszűrésen "akadt fenn". Kezelték. Egy éven belül halott volt, kisgyerekeket hagyott hátra. Ha nem kezelték volna? Akkor legalább évekig egy fia panasza se lett volna, stb. Persze az egyéni, néhány, a közeli tapasztalataink nem jelentenek semmit... ez igaz.  

 

Idézet
2014.03.26. 20:18
varnai

A vizeletterápiával kapcsolatban: rákbetegségnél az immunrendszer nem ismeri fel a rákos sejteket. De ha a vizeletben található (elhalt? rákos) sejteket összehozzák a fehérvérsejtekkel, akkor megindítható immunreakció.  Nem tudom igaz-e, de nem hangzik nagyobb hülyeségnek, mint a sugár- vagy a kemoterápia. Esetleg undorítóbb. És ki tudja, hogy pontosan milyen esetekben használ? (Ez utóbbi igaz a sugár- és kemo-terápiára is, hiába a több évtizedes orvosi alkalmazás.)

Idézet
2014.03.26. 04:46
Kati

A torokfájás elleni szerek nem fájdalomcsillapítók, hanem helyi fertőtlenítést végeznek, de csak odáig, ahova elér a hatásuk a torokban. A fájdalom oka a gyulladás, bármitől is legyen az. 1. kórokozók elszaporodása, 2. irritáló, vagy mérgező légnemű anyagok belélegzése (pl. munkahelyi ártalom, dohányzás okozta torokgyilladás) A fertőtlenítésnek természetesen csak akkor van értelme, ha kórokozók, pl. nátha-influenza az ok. Egyébként nincs értelme, hanem a mérgező anyagokról „kell leszokni”. Vagy otthagyni az ártalmas munkahelyet, vagy elhagyni, de minimum szüneteltetni a dohányzást (a tünetek, a köhögés, stb. teljes elmúlásáig). Akinek ennyi esze sincs, az gyalogol az elrákosodás felé. Egyszer úgyis mindenki meghal - nyilván nem zavarja, ha korábban...

Én még soha nem használtam gyógyszert torokfájásra. Apám arra tanított, hogy egy fokhagyma gerezd rágcsálása, ami nagyon hatásosan fertőtlenít, perceken belül enyhíti a fájást is. (Meleg tea, vagy borocska is jó.) A náthás torokgyulladást ugyan ennyitől nem múlik el, de azt 3-4 napon belül, az influenzát kb. dupla idő alatt számolja fel az immunrendszerünk. Ettől eltérő esettel (magától nem gyógyuló nátha-influenzával) még nem találkoztam: nyolcan voltunk (fél)testvérek, 4 saját gyerek, 9 unoka. Egyszer hívtam ki éjjel az ügyeletes orvost a köhögéstől elliluló gyerekemhez, de mire megérkezett, a gyerek már nem volt lila és szépen aludt. Ilyen esetekre gőzölést javasolt és kedvesen megnyugtatott, hogy nem zavartuk, mert ez a dolga. Hívjuk ki bátran máskor isJ. Biztosan jó az immunrendszerünk? Persze. De szerintem minden egészséges embernek ilyen.

A vizelet terápíát én is hülyeségnek tartom, s vonatkozó cikkeket pénz-kirángatásnak a zsebekből. A szervezetünk pont azokat az anyagokat dobálja ki, amik nagyon nem jók neki (méregtelenítés). A vizelet távozásának fő oka pedig a szervezet védekezése a túltöltődés (vizenyősödés) ellen. Egyébként meg bármi, amiben „hisz” valaki, legalábbis ideiglenesen, enyhíteni fogja a panaszait. A placebo (lelki, vagyis remény) -hatást ma már ismeri az orvostudomány, de pl. az ókori Kínában még nem ismerték. S az „egyszerű emberek” milliói ma sem értik, hogy ha nem halálos a kór, ha nem visszafordíthatatlan mértékű az egészségkárosodás, akkor a remény önmagában is segít. 

Idézet
2014.03.24. 18:45
varnai

Egy torokfájás elleni gyógyszert váltottam ki nemrég, mindkét hatóanyaga klórszármazék. Gondolom itt sem a felszabaduló kis mennyiségű klór a fájdalomcsillapító hatású, hanem a bacik megtelepedését gátolja és fertőtlenít valamennyire, így működik. (?)

Emiatt nem vonom eleve kétségbe az mms-cseppes dolgot, bár nem vagyok gyógyszerszakértő. A fickó amúgy olyat is mond egy videóban, hogy rákbetegeknél ahol az immunrendszer nem ismeri fel a rákos sejtet, vizeletkúrával gyógyítanak, az abban lévő saját sejteket felismer(het)i az immunrendszer és megindul(hat) az immunválasz a rákos sejtek ellen.

Idézet
2014.03.09. 17:35
Kati

Wikipedia,  a malária: „A világon népbetegségnek számít, főleg trópusi vidékeken fordul elő. Évente kb. 350-500 millió megbetegedés történik, ezek közül a halálos kimenetelűek száma egymillió feletti*, és csupán Afrikában 25% ** az éves mortalitás az 5 éves kor alatti gyermekpopulációban.

*Stop: kb. 400 millióból 1 millió, az 0,25% halálozás, igen? A többi MAGÁTÓL, kinin és antibiotikumok nélkül gyógyul meg és azt malária fajt (négy féle van) nem is kapja meg többé.

**Stop: 5 éves kor alatti gyereknél a halálozás 25%. Oké, tehát csak kisgyerekek halnak meg nagyobb számban. S a felnőttek közül kik a 0.25%? Nyilván a kiéhezettek és a leromlott egészségűek.

Az öregúr tehát nem gyógyított meg senkit, mert a munkásai mind erős felnőttek voltak, akik 3-6 lázroham után maguktól gyógyultak meg. Mint én, meg a 9 éves lányom, akik a kijövetelelünk után hamarosan kaptunk rettenetes fázással, alvással, majd izzadással járó lázrohamokat. Mivel én kaptam meg először és alig voltam észnél (ébren), a lányom állapotát csak az én első lázrohamom (kb. 2 nap) után vettem észre. De már akkor gyanakodtam a maláriára. Azért, mert ilyen esetem, hogy 30 fokos nyárban 3 takaró alatt is reszketek a hidegrázástól és utána csuromvizesen ébredek, mintha a kádból léptem volna ki, még sose volt. Arról már sokat olvastam, hogy itt Izraelben a 100 évvel ezelőtti zsidó telepesek „sokat szenvedtek” a maláriától. Arról viszont nem olvastam, hogy meg is haltak volna. Volt egy hét szünetem, azalatt utánanéztem, hogy mit lehet tudni a maláriáról. Kb. ugyanazt találtam, amit most a Wiki ír. Szóval nem igazán kell belehalni, gondoltam. De a gyerek nem is volt annyira rosszul, mint én. Fázott, aludt, majd izzadtan ébredt.

1. Én nem szaladok, egy számomra még ismertelen országban pláne nem, orvoshoz. Hacsak nem  muszáj. (A muszáj énnálam életveszély.) Oké, és a gyereket se vigyem? Ezt már nem tudtam eldönteni, mert újra lázrohamom lett. Annyit még mondtam neki, hogy most 2-3 napig ne menj iskolába, aztán meglátjuk. Elmúlt a második lázrohamon és a gyerek is éppen jól volt. A második roham enyhébb és rövidebb is volt. A gyereknek még egy (3), nekem összesen 6 lázas szakaszom volt, és mindegyik egyhébb az előzőnél. Kész, tovább semmi. A rádió meg bemondta, hogy maláriára gyanús lázrohamokat észlelnek és ezért nagy szúnyogírtás lesz országszerte.

2. Lehet kételkedni abban, hogy valóban maláriánk volt-e, de aki már átélt 37 évet, és azalatt kb. 80 náthát / influenzát, az tudja, hogy a maláriás lázrohamok nem hasonlítanak semmi másra.  Azt még hozzáteszem, hogy az itten malária valszeg a legenyhébb fajta lehetett...

Tehát a bácsi (úgy látom, nem is orvos) nem gyógyított meg senkit a hipoklorid savacskával. De nem is mérgezte meg őket túlságosan a klórral, mert volt annyi esze, hogy kevés „gyógyszert” adjon nekik. 

Idézet
2014.03.09. 15:51
Botond

Én a fordításnak tulajdonítottam a zagyvaságot. Hallottam egy rosszul fordított előadását is ennek az orvosnak, de az meggyőzőbbnek tűnt: azt mondta, ezzel a módszerrel maláriát is gyógyított, ami azért nem lebecsülendő eredmény.

Idézet
2014.03.09. 08:12
Kati

Kamu-alternatív segédcsapat a tudomány védelmében.

Amikor egy tudományos ismeretterjesztő honlapot s annak fórumait böngészed, feltűnik, hogy a tudomány öntudatos képviselői mellett mindenhol megtűrnek egy-két nicknevet, akik rendszeresen tesznek fel vadabbnál vadabb ostobaságokat. Eközben a valódi kételkedők nagyon hamar eltűnnek. Kitiltják, a hozzászólásait törlik, vagy ha semmi módon nem lehet belekötni, a nevét teszik láthatatlanná az internetező „külvilág” számára. Kérdés: vajon miért marad fenn a tökéletes zagyvaság és tűnik el minden valódi kételkedés és ellenérv?

A tudomány önjelölt felsőbbrendűségének kinyilvánítása nem állította meg a cunamit. Egyes tudományos ágazatok teljesen, mások részben hiteltelenné váltak a nagyközönség számára. A tudományos ismeretterjesztésben megjelent az elrettentés. Az alternatív, sarlatán, áltudományos, vagy „kultúráltabban”: baromság, agyament, kocsmafilozófus, stb. minősítések mindazokra, akik szerint a költséges tudományágak és azok termékei ugyanúgy lehetnek feleslegesek és károsak, de mindig  profitorientáltak, mnt a gazdasági élet bármely területén. A tudományon kívülre utasított, fél-, vagy egészen amatőr kutatások azonban legalább annyira vegyes értékűek, mint maga a tudomány. Van köztük mindenféle. Időtálló nagy felfedezések is, de gyakran cáfolható érveléssel, és oda nem illő általánosítással. (Például: a magyar a világ ősnyelve? Nem. Az ősnyelv az előember nyelve volt, de még senki nem hívta magyarnak.)

Az üzleti érdekek (vagy remények), a tudományos cím=tekintély (mindez szintén pénz-ekvivalens) ugyanúgy megjelennek a tudományon belül, mint az élet minden területén. Sem a tudomány az önjelölt fellegvárában, sem a kintrekedtek „önfeláldozása” (idézőjellel, vagy anélkül) nem biztosít minőséget. S akkor mit lehet tenni? Tájékozódni, tanulni, gondolkozni – dehát nem lehet mindenkinek mindent megtanulni... bizony nem. A műszaki tudományokkal, ha nem az a szakmád és nem is érdekel, nem kell törődni, mert a műszaki selejt nem működik – csak az árakat érdemes figyelni. Ha az egészséged a legfontosabb, akkor egy életen át kell tanulni és ellenőrizni az orvostudományt. Ez a tudományág olyan alacsony színvonalon van még, hogy a legtöbb betegséget nem képes gyógyítani – az még hagyján – de hatalmi poziciója folytán a kifogástalan egészségedet sem tudod már megvédeni tőle.

Ha a magyar nyelv fontos a számodra, akkor annak általános és középiskolai oktatását s a nyelvtudományokat kell folyamatosan követned, tanulnod és kritizálnod. De igen, fel kell nőni arra (az egyetemi és afölötti) szintre, hogy képes legyél kritizálni. Semmilyen más megoldás nincs. S mindig tudatában kell lenni, hogy el akarnak neked adni valamit.

Az „áltudományoktól” való elrettentés már 8-10 éve nem működik. Az „áltudományos” kiadványaik, könyvek állandóan szaporodnak, sőt az interneten már ingyen is elérhetővé válnak. A hiteltelenné vált tudományos ágazatok egyre jobban védekeznek. A „valódi” tudománynak persze költségvetése is vanJ. (Újságírókra és hivatásos kommentelőkre is jut belőle.) Az egyik trükk az, hogy akkora zagyvaságokat tesznek fel és hagynak is fenn az ismeretterjesztő oldalakon, amit már „kétellemivel” sem hisz el senki. Na ugye látjátok, mekkora szamarak a tudományon kívülre utasított kutatók?

Idézet
2014.03.08. 17:32
Kati

A cikk  zagyva, ezért tovább kerestem, hogy miről is van szó. A régóta ismert fehérítő-fertőtlenítő szer a HYPO hipoklórsavat fejleszt, ami valóban megöl mindent, "ami él". Csakhogy mindig fejleszt klórt is, ami nagyon mérgező. A fertőtlenítőszert azóta jobbra és kevésbé mérgezőre cserélték, amit a bőrön külsőleg és tárgyak fertőtlenítésére jobban lehet alkalmazni. Bármilyen gyógyszerként, belsőleg való alkalmazást azonban nem tartom lehetségesnek.

 

Idézet
2014.03.06. 17:18
Botond

Olvastam valahol, hogy a kalcium-hipoklorit univerzális gyógyszer a bakteriális betegségekre, bár hivatalosan ez egy fertőtlenítőszer, azaz méreg.

Lehet ebben valami?

Lásd pl. itt:

http://www.mms-cseppek.hu/mms-2/

 

Idézet
2014.02.16. 09:29
Kati

Tisztelt Uhrin Benedek!

Eddig még nem merült fel bennem a gyanu, hogy az AIDS is kitalált betegség volna. Nem tudok hozzászólni a témához.

Idézet
2014.02.15. 18:08
Uhrin Benedek

http://www.youtube.com/watch?v=UxCvVMydUjE

Tisztelt Szerkesző!

Mi erről a véleménye?

Idézet
2014.01.05. 01:03
Kati

Szendi Gábor nevét be kell ütni a keresőbe és hamar megvan. 6-7 éve emailes barátom – ő is ír, meg én is, csak ő sokkal több könyvet. Az ő gyermekkora... majd ha ő mondja. De állami gondozás is van a dologban. Alapozás: ELTE matekszak, aztán pénzkeresés akármit és bármit, majd dramaturg, klinikai pszichológus, magatartástudomány (is volt), ma... paleolit táplálkozás, meg hogy ne szedj gyogyót.

Párhuzamok. Először is minden lalala társadalom-tudományt űző valaki matek-fizika-kémia-biokémia, vagy mérnöki végzettséggel „szok” indulni – alapozásnak. Hogy mégis legyen valami a fejben. Meg hogy az olyanokra, hogy „én abban hiszek”, „a szakember biztos jobban tudja”, meg az összes HITEK ellen be legyen oltva.

Pl. Varga Csaba (matek, filmezés is), nahát én is hasonlóképpen, kivéve a filmet. Nálam kémia-fizika ELTE volt az első, vegyész szak ELTE a második, majd gyógyszerkutatás. Állami gondozásban is voltam, de én csak tinédzser kortól. A továbbtanulásom biztosítására, úgymond (8 gyerek). Sok a duma, ennyire senkit nem érdekelek, én meg már úgyis tudom. Csak a hátteret akartam, hogy nekem könnyű magasról tojni az „orvostudományra”. Igaz, hogy mostanában a finnugrálás a fő céltáblám, de ez az orvoslási pénzfacsaró ipar, kártékonyságban, még a finnugor „nyelvtudományt” is übereli.

NINCS MÁS MENEKÜLÉS AZ ORVOSLÁS IPAR pénzéhsége, újabb és újabb betegségek kitalálása, ember-idomítása, az egész életünket behálózása ellen, mint NAGYON SOKAT TUDNI. Nem tudsz másképp védekezni, csak hogy mindent megértsél. Jobban megértsél, mint az unott, 10-30 évvel azelőtt diplomázott orvos. Dehát ez lehetetlenség! Hiába lehetetlenség. Internetet, szakkönyvek, latin szótár és tanulj. De legkevesebb gyanakodj, hogy „nem lesz az úgy jó”.

Ha nagyon röviden akarom összefoglalni: attól kezdve, hogy a jól bőgő csecsemő megérkezik, a 70 (90?) éves koráig alig, csak kivételesen volna szüksége orvoslásra.

Gondold el: én 18 éve csak fogászaton voltam, meg jogosítvány felújításkor az orvosnál. Ja, viszont túlsúlyom (4 kilónál több) még soha nem volt. Pedig a klímax óta nekem is vigyázni kell, hogy ne legyen. Aztán egész életemben végeztem fizikai munkát. Általában kertészkedést. Most itt Izraelben a tűző napon, hát netuddmeg. Mindig volt jó nagy kertem is – mostanában meg jövedelem kiegészítésnek.

A négy gyerekemből 1 kapott antibiotikumot, 2-3 hétig. Itt meguntam a dolgot és kivették a csuromgenny manduláját. Több „gyógyászati” esemény nem volt a 4 gyerekemmel. Pedig majdnem minden gyerekbetegséget megkaptak. Oltást viszont csak a potenciálisan halálos betegségekre engedtem adni. (Azokra igenis kell.)

Idézet
2014.01.04. 20:37
Botond

Nehéz kérdés ez, mert ameddig nincs nagyobb baja az embernek, könnyen okoskodik. De amint jön az első komolyabb betegség, szalad az orvoshoz, és meghunyászkodik.

A gyermekét féltő szülő nem mer kockázatot vállalni, - még ha hallott is arról, hogy a védőoltások is lehetnek károsak, - mert hát ugye az orvos az mégiscsak orvos, ő pedig azt mondta, hogy az ilyesmi sarlatánság.

És tényleg: ki az a Szendi Gábor? Hogy jön ő ide? Remélem, nem valami kézrátétellel gyógyító parafenomén!

Idézet
2014.01.04. 17:52
Kati

Normál átlag egészséges emberekről van szó (a többiek egészségi problémáihoz sose szólok hozzá). Mennyi gyógyszer kell egy gyerek felneveléséhez? A nátha és az infulenza járványok esetén bárkinek? Hasmenés, gyomorpanaszok esetén? Fogamzásgátláshoz kell-e gyogyó? És a következmények? Étrendkiegészítók vitaminok - mért, rendes kajátok nincs?

Elhízás, magas vérnyomás esete (de az már nem egészséges állapot). Klimax? Az öregedés együttjár-e bármilyen betegséggel? Erről én csak 69 évig tudok nyilatkozni: addig nem. Fogászat. Mammográfia. Oltásdömping, mire jó, MITŐL KÁROS (főleg a tartósító higany vegyülettől), és kinek hasznos? Depre-szijó, hiperaktivitás, PÁNIIIK! (Legális orvosi kábítószerezés, akár 5 éves kortól.) Ki az a Szendi Gábor?

TV adás: napi 25 óra gyógyszerreklám. Mint látható, itt is a Túlélés Elve működik. Az a kérdés, hogy kinek a túlélése?

 

Idézet
2014.01.04. 15:24
Kati

Itt aztán nem arról lesz szó, hogy a vacak gyógyszerek helyett majd én természetes csodaszereket fogok ajánlani, mert legtöbbet csak mezei gyomként ismerem. Na, jó lehet azért hasznos is közöttük, csak nekem ilyesmiről fogalmam sincs.

Akkor? Hát csak úgy nettó az orvoslás-betegségipar, és a nagyon nagykereskedelem ellen, mert az minek?

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg